Mixtape.
Festiwaalit sosiaalisessa mediassa

[:fi]Sillanpää-ooppera kiehtoo, koskettaa ja hulluttelee [:]

[:fi]Sillanpää-oopperan kuoronjohtaja, esitysten kapellimestari ja Hämeenkyrön FEStiwaalien hallituksen jäsen Jouni Rissanen kertoo Sillanpää-oopperan olevan rosoinen ja reflektiivinen kertomus värikkäästä kulttuuripersoonasta.

– Taiteilijaelämän ilot ja vaikeudet yhdistyvät suomalaisen historian murroksiin, kuten vuoden 1918 tapahtumiin. Eemelin ja Siikrin traaginen rakkaustarina on tärkeässä roolissa.
Poikakuoro Pirkanpoikien taiteellisena johtajana työskentelevä ja Tampereen ammattikorkeakoulussakin kuoronjohtoa opettava Rissanen pitää oopperaa musiikillisesti monipuolisena.
– Rytmiikka on rohkeaa ja TampereRaw-orkesterin soinnissa on runsaasti värejä. Säveltäjä Seppo Pohjola ei kuitenkaan ota musiikkiaan liian vakavasti, vaan sekoittaa joukkoon huvittavia ja hulluttelevia hetkiä. Tarkka kuulija voi huomata välisoitoissa ”väännettyinä lainauksina” klassisia sävelmiä, kansanlauluja ja finnhitsejä! Rissanen valottaa.

“Sillanpää” on Rissasen sanoin ainutlaatuinen elämys.
– Äänisuunnittelu on huippuluokkaa, solistien roolityö vaikuttavaa ja kuoro aktiivisesti esillä eri kohtauksissa. Tarina on elämänmakuinen ja koskettava. Ohjaajamme Marco Bjurström puhaltaa työryhmään niin positiivisen ja sydämellisen hengen, että uskon senkin näkyvän ja kuuluvan!

Jouni Rissanen

Kuuntelemisen taito

33-vuotias Jouni Rissanen kertoo olevansa aktiivinen mietiskelijä, joka havainnoi laajasti erilaisia ilmiöitä. Hän miettii muun muassa, mitä yhteiskuntien kehitys tarkoittaa luonnon tasapainolle ja miten se puolestaan heijastuu nykyisen ja seuraavan sukupolven arkielämään.
Rissanen myöntää myös olevansa haaveilija.
– Oikeastaan kaikesta siitä mihin olen päätynyt, olen haaveillut aiemmin. Perheellisenä se, että olen päässyt kiinni vakaaseen työelämään, rauhoittaa ja antaa lisää pontta haaveilulle. Taidealalla on usein kovaa kilpailua ja siihen liittyviä taloudellisia huolia. Musiikkiteatteri ja ooppera kiinnostaa ja jatkossa olisi hienoa tehdä töitä kuorojen lisäksi eri orkesterien kanssa.
Rissanen näkee suomalaisten uhkana koulutuksen ja sivistyksen tason laskun.
– On pelottavaa, jos ihminen liikaa ”viihteellistyy” eikä jaksa tavoitella sivistystä. Toivottavasti tulevat sukupolvet jaksaisivat ponnistella laadukkaan kulttuurin ja yhteiskunnallisen keskustelun eteen. Kuuntelemisen taito on ratkaiseva ja se, kuunteleeko ihminen muitakin kuin samaa mieltä olevia.

Hämeenkyrön FEStiwaalit
Lisätietoa ja liput www.festiwaalit.com

 [:]

Written By: Vilja Pylsy