Mixtape.
Festiwaalit sosiaalisessa mediassa

[:fi]Kuula-konsertissa huipputason jousikvartetti[:]

[:fi]30.7. klo 18 Toivo Kuula -konsertissa Hämeenkyrön kirkossa kuullaan sopraano Kaisa Rannan ja baritoni Waltteri Torikan sekä pianisti Marko Hilpon lisäksi konserttia varten koottu huipputason jousikvartetti: sellossa Samuli Peltonen, alttoviulussa Barbora Hilpo ja viulussa Jaso Sasaki sekä Matti Koponen.

Suomen kansallisoopperan soolosellistinä toimivan Samuli Peltosen mukaan Toivo Kuula -konsertin musiikki tulee olemaan monipuolista ja romanttista.
– Konsertti on ”taattua Kuulaa”, joka kannattaa tulla kokemaan.

Peltosen mukaan Kuulan musiikki on hyvin suomalaista, jossa kuuluu säveltäjän pohjalaiset juuret. Samuli Peltonen on myös itsekin Pohjanmaalta.
– Pappani on eteläpohjanmaalainen oltermanni. Suvun kautta kansanmusiikki on tullut tutuksi, vaikka nykyisin soitan pääosin klassista musiikkia.

Syksyt 2016 ja 2017 Peltonen toimi Opera Australian soolosellistinä Melbournessa ja Sydneyssä.
Samuli Peltonen on esiintynyt usean suomalaisen orkesterin solistina sekä kansainvälisillä festivaaleilla ja tehnyt radionauhoituksia että levyttänyt.

Peltonen on palkittu sellisti. Hän on muun muassa vuonna 2008 voittanut kansainvälisen Krzysztof Penderecki -sellokilpailun Puolassa, jossa hänet palkittiin myös erikoispalkinnolla parhaasta K. Pendereckin konserton esityksestä. Hän on voittanut vuonna 2006 1. palkinnon Turun kansallisissa sellokilpailuissa.

Lippuja myynnissä myös kirkon ovilla. Ovet aukeavat klo 17. Peruslippu 27 euroa, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 26 euroa.

Samuli Peltonen

[:]

Written By: Vilja Pylsy