Mixtape.
Festiwaalit sosiaalisessa mediassa

[:fi]Waltteri Torikka: ”Naku-uintia ja kiuasmakkaraa ulkomaalaisille oopperatähdille”[:]

[:fi]Korkeatasoiselle kulttuurille alueellista tarvetta

Waltteri Torikan isännöimiä ensimmäisiä Hämeenkyrön FEStiwaaleja on jäljellä vielä tämä viikko.

  • Kaikki on sujunut yli odotusten. Yleisöä on ollut hyvin, tunnelma kohdillaan ja moni Sillanpää-oopperan esitys on myyty loppuun. Palaute on ollut erittäin positiivista niin esityksestä kuin vapaaehtoisten palvelualttiudestakin. Tuntuu siltä, että tällaiselle korkeatasoiselle kulttuuritarjonnalle on ollut alueellista tarvetta, FEStiwaalien taiteellinen johtaja Waltteri Torikka kertoo.

Lontoon, Zagrebin, Wienin ooppera-areenoja ja Hämeenkyrön kirkkoa yhdistävät tänä vuonna kansainväliset oopperatähdet, sillä Hämeenkyrön FEStiwaalien avajaiskesä päättyy heidän konserttiinsa 4.8. klo 18 Hämeenkyrön kirkossa.

  • Halusimme FEStiwaalien avajaiskesälle korkeatasoisen päätöksen. Hämeenkyröön saapuu kaksi kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä olevaa oopperalaulajaa: mezzosopraano Ivana Srbljan Kroatiasta ja tenori Sam Furness Englannista, Waltteri Torikka kertoo.

Tulevan lauantain FEStiwaalien päätöskonsertissa kuullaan Srbljanin ja Furnessin lisäksi kansainvälisestikin menestyvää sopraano Helena Juntusta ja kotimaassakin huippusuosittua baritoni Waltteri Torikkaa. Heitä säestää pianisti Marko Hilpo.

 

[:fi]FEStiwaalien päätöskonsertti[:]

Päätöskonsertin ohjelman suunnitelleen Waltteri Torikan mukaan FEStiwaalit päättyy oopperakirjallisuuden ”hitteihin”.

  • Konsertissa kuullaan aarioita ja kohtauksia mm. oopperoista Don Giovanni, Carmen ja Rigoletto. Harvoin konserteissa kuultuja yleisön rakastamia aarioita on myös luvassa.

Srbljan ja Furness tulivat Suomessa tunnetuksi Jyväskylän oopperan Carmenista, jossa he tekivät nimiroolin. Srbljan kävi vuoden vaihteessa tutustumassa Hämeenkyröön.

  • Kun Ivana viimeksi kävi, oli joulun tienoilla paljon lunta. En usko, että hän enää tunnistaa maisemaa tällä helteellä, Torikka nauraa.

Torikalle on tärkeää esitellä kollegoilleen Hämeenkyrön luontoa ja maisemia.

  • Tämä paikka on minulle henkireikä. Luontosuhde ja kansallismaisemien magia voimistuu ja todentuu aina täällä ollessa. Haluan tarjota Ivanalle ja Sammylle maisemien ohessa makuelämyksiä: paikallista kasvisruokaa ja kiuasmakkaraa. Maaseutu voi tarjota myös muuta, kuten puusaunan, ja soutelua — naku-uintia kesäyössä on ainakin toivottu, Torikka kertoo naurahtaen.

Furness debytoi Hämeenkyrön jälkeen muun muassa BBC Proms -festivaaleilla Royal Albert Hallissa, Royal Opera House Covent Gardenissa Lontoossa ja Theatre an der Wienissä. Srbljania kuullaan Mahlerin 8. sinfonian solistina Zagrebin Filharmonian kanssa sekä Bellinin Normassa Kroatian kansallisoopperassa ja Verdin Requiemin solistina. Helena Juntunen laulaa ensi kaudella muun muassa Ruotsissa, Lontoon BBC Promssissa, Rotterdamissa ja La Boheme -oopperassa Mimin roolissa Tampereella.  Myös Waltteri Torikka nähdään La Boheme -oopperassa Schaunardin roolissa.

 

Lippuja rajoitetusti:  www.festiwaalit.com[:]

Written By: Vilja Pylsy