Mixtape.
Festiwaalit sosiaalisessa mediassa

[:fi]Päätöskonsertissa mm. Vivaldia, Puccinia ja Mozartia[:]

[:fi]FEStiwaalin päätöskonsertti 4.8. klo 18 Hämeenkyrön kirkossa. Esiintyjinä ovat sopraano Helena Juntunen, mezzosopraano Ivana Srbljan, tenori Sam Furness sekä baritoni Waltteri Torikka. Pianossa on Marko Hilpo ja konsertin juontaa Sauli Tiilikainen.

Hämeenkyrön FEStiwaalien avajaiskesä päättyy taiteellinen johtaja Waltteri Torikan mukaan kauneimpiin säveliin.

– Konsertissa esitetään myös ”hittejä”, joita kuullaan harvoin livenä oopperakonserteissa ja -gaaloissa.

Helena Juntunen kuvaa FEStiwaalien viimeisen kesän 2018 tapahtuman tarjontaa ”musiikilliseksi ruokaympyräksi.” Päätöskonsertissa kuullaan muun muassa Vivaldin, Puccinin ja Mozartin sävellyksiä, Nessun Dorman -aaria, kohtauksia Carmen -oopperasta ja Les Misérables -musikaalista.

– Tervetuloa mukaan vaikkei olisi lukenut pitkää italiaa koulussa.

Päätöskonsertin musiikista erityisesti Les Misérables -musikaali on lähellä Helenan sydäntä ollen pitkään hänen ohjelmistossaan.

Juntunen sanoo, että konsertin pääteemana on rakkaus.

– Myös se rakkaus, joka ei ole täyttävää, vaan taistelua tunteen kanssa, ikävää ja pettymyksiä – sekin kuuluu konsertissa.

Helena Juntunen lauloi menestyksekkäästi Sillanpää-oopperassa Siikrin roolin. Kansainvälisestikin menestyvää sopraanoa kuullaan lähitulevaisuudessa muun muassa Suomen kansallisoopperassa Hoffmannin kertomusten Antonina, Wozzeckin Mariena sekä Tampereen oopperan La Bohème -oopperan Miminä. Konserteissa Juntusta voi kuulla esimerkiksi Rotterdamissa, Tukholmassa ja Lontoon Proms-festivaaleilla.

Lippuja ovelta peruslippu 36 euroa ja eläkeläinen, työtön tai opiskelija 35 euroa.

Lipunmyynti alkaa ovilla klo 17.

www.festiwaalit.com

[:]

Written By: Vilja Pylsy