Mixtape.
Festiwaalit sosiaalisessa mediassa

[:fi]

”100 vuotta suuren mestarisäveltäjän kuolemasta”

Maanantaina 30.7.2018 klo 18 Hämeenkyrön kirkko

Sopraano Kaisa Ranta ja baritoni Waltteri Torikka. Pianisti Marko Hilpo. Jousikvartetti: Jaso Sasaki (viulu), Matti Koponen (viulu), Barbora Hilpo (alttoviulu) ja Samuli Peltonen (sello).

Säveltäjämestari Toivo Kuulan intohimon siivittämiä tuttuja yksinlauluja sekä kamari- ja teatterimusiikkia.

Konsertissa kantaesityksen saa pianisti Marko Hilpon uusi sovitus: kantaesitys sopraanolle, pianolle ja jousikvartetille ”Merenkylpijäneidot” -kantaatista. Eino Leinon sanoittama teos oli aikoinaan 1910 konserttielämän merkkitapaus. Sen esitti Toivo Kuulan toinen vaimo Alma, jolle hän sävelsi suurimman osan laulumusiikistaan. Toivo Kuula kuoli traagisesti 34-vuotiaana 1918 sodan jälkimainingeissa Viipurin Seurahuoneella väittelyn päätöksenä ampumavälikohtaukseen. Toinen avioliitto jäi intohimoiseksi ja lyhyeksi, jonka jälkeen Alma teki kaikkensa, että hänen edesmenneen miehensä musiikki jäisi elämään ja tulisi tunnetuksi. Kuulan viulusonaatista kuullaan myös ensimmäinen osa. Konserttiohjelman suunnittelija Marko Hilpo listaa teoksen parhaaksi romantiikan aikakaudella tehdyksi.

Esityspaikka on Hämeenkyrön kirkko os. Härkikuja 13, Hämeenkyrö. Lisätietoa esityspaikasta. Konsertin kesto on n. 1 h. 15 min. Konsertti ei sisällä väliaikaa.

Hinnat

peruslippu 27 € + käsittelykulut 1,90 €. eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 26 € + 1,90 €

Lipunmyynti: www.ennakkolippu.com/festiwaalit
info@festiwaalit.com (huom. w osoitteessa) / p. p. 045 145 1923 (ark. klo 12-15). Ryhmämyynti arkisin klo 9-15, p. 050 364 6052 (Hämeenkyrön Yrityspalvelu, Tanja Lahti). Ryhmän minimikoko on 20 henkilöä.

Lunastettuja lippuja ei vaihdeta.

 

Osta liput
[:]